Gedigen historia och ljus framtid för Skövde AIK

Vi talar som bekant ofta varmt om den lokala fotbollsklubben Skövde AIK. Idag gör vi en djupdykning kring klubbens gedigna historia, framgångar genom åren samt spekulerar kring framtiden. Låt oss nu ta fram förstoringsglaset för att lära oss allt om Skövde AIK.

Skövdes ledande fotbollsklubb sedan 1956

Fotbollsklubben Skövde AIK etablerades redan på 50-talet och har sedan dess varit stadens främsta fotbollsklubb. Tränare är för närvarande Stefan Strind, som under år 2019 tog över efter Mikael Thorvald. Klubben huserar i området Billingehof i Skövde, där träningsplaner och lokaler ligger belägna. Mest fokus hamnar av naturliga skäl på A-laget, men även C-lag och akademin för ungdomar finns under klubbens vingar. Kuriosa är att klubbens färger är röd och vit.

Skövde AIK sponsras av ett 20-tal olika företag där Swedbank, Intersport, Scandic och Coop bara är några välkända namn. 

Klubbens framgångar genom åren

Historiskt sett Skövde AIK har både upp- och nedgångar. Under stora delar av klubbens levnadsår har man tillhört division 3 och 4, med på 2000-talet har man fått ett ordentligt uppsving då man mellan 2007 – 2014 knep en plats i division 1. Under några år gled man ned på andra division, för att år 2017 kämpa sig tillbaka till första division. På senare år har framgångarna varit många. Under förra säsongen knep Skövde AIK en fjärdeplats i Division 1 Södra, något som förstås firades med pompa och ståt. Samma säsong tog sig klubben till Superettan, vilket man länge haft som målsättning. Man kan konstatera att Skövde AIK har haft riktigt bra spel de senaste säsongerna, och prognosen ser god ut även inför kommande år.

Det är inte bara på klubbnivå som Skövde AIK levererat. Även på en individ- och spelarnivå har framgångarna varit ett faktum. Exempel på spelare som tagit sig vidare från den lokala klubben är Gustav Norlin (som nu spelar i Allsvenskan med Varberg BoIS) samt Rasmus Örqvist (som nu spelar i Superettan med Norrby IF). Att vassa spelare lämnat klubben är förstås lite tråkigt, men samtidigt är det en god indikation på att Skövde AIK fostrar riktigt bra spelare.

Bild: Unsplash

Ljus framtid för Skövde AIK

Framtiden för klubben ser onekligen ljus ut. Går allt som det ska kommer Skövde AIK i många år framöver behålla sin plats i första division, och målet är nu Allsvenskan. Där kan klubben få möjlighet att möta Sveriges bästa fotbollslag i prestigefyllda matcher. Om allt går som det ska kan alla Skövde-supporters följa dessa spännande möten, och även ha möjlighet att spela på odds och betting på fotboll via bet365. Tills dess finns gott om andra slags matcher och ligor att spela på runt om i Europa. Exempelvis så är ligor som Premier League och Champions League, med tillhörande odds, just nu i full gång.

Då har det blivit dags att knyta ihop säcken för denna djupgående artikel kring den lokala fotbollsklubben Skövde AIK. Vi hoppas att du lärt dig mer om klubben som sådan, och att du är entusiastisk för kommande matcher och spännande utmaningar.