Hur blir fotbollssommaren 2020?

Sommaren är i full blomstring och så är även fotbollssäsongen. Skövdes fotbollslag, samt forna skövde-spelare ligger bra till i sammanhang för svensk fotboll. Dessutom körs de årliga europeiska ligorna som bekant under sommaren. Låt oss nu ta en titt på hur fotbollssommaren som väntar ser ut, både ur ett lokalt och internationellt perspektiv.

Skövde AIK gör bra ifrån sig i fotbollssammanhang

En av Skaraborgs mest framgångsrika fotbollsklubb Skövde AIK kammade förra året hem en fjärdeplats i Division 1 Södra och tog samtidigt hem en plats i Superettan. Samtidigt lämnade ett antal skövde-spelare för högre divisioner, där framstående Gustav Norlin senare kvalade in till Allsvenskan med nya laget Varberg BoIS. Även Rasmus Örqvist lämnade tidigare i år laget och har tagit sig an nya utmaningar i Superettan, med laget Norrby IF.

Stundande säsong av Superettan och Allsvenskan, två av landets främsta fotbollsligor, är sedan den 14 juni i full gång. Här spelar de 16 mest framstående lagen i Sverige om prestigen i att kamma hem vinstpokalen. För de före detta Skövde-spelarna Örqvist (Norrby IF) och Norlin (Varberg), och för många andra lokala talanger, väntar en spännande sommar där de slåss om topplaceringar i respektive liga. Även för oss skövdebor är spänningen förstås påtaglig.

De europeiska fotbollsligorna spelas för fullt i sommar

Vi lämnar fokus på den lokala och nationella fotbollen, och riktar istället blicken mot den internationella fotbollen. Under juni månad kommer de stora europeiska fotbollsligor kommer att äga rum under sommaren. Det innebär att Premier League, Bundesliga, La Liga och de andra europeiska ligorna väntar på oss såhär i sommartid. Man kan kunna hålla sig uppdaterade kring aktuella fotbollsnyheter, samt spela på fotbollsodds. På sajter som tillhandahåller sportspel på nätet presenteras odds för både lokala, svenska och europeiska ligor. Just nu är exempelvis Malmö FF favorittippad som vinnare i Allsvenskan med odds på 2.37, relativt tätt följda av Hammarby med odds på 4.33. Vad gäller de internationella fotbollssammanhangen så ligger Liverpool just nu ute med oddsen 1.001.

 

Bild: Unsplash

Höga förväntningar under fotbollssommaren 2020

Förväntningarna inför den fotboll som spelas i sommar är höga. De sportintresserade har nu väntat under hela vinterhalvåret på att fotbollsfestligheterna ska dra igång, och nu är härligheterna snart här. Det är med stor entusiasm som svensk och internationell fotboll nu kan hejas fram av engagerade fans. Enda in till finalen hejar fansen sitt favorit lag och det kommer att bli spännande att se vilka som tar hem det.

Vad gäller de europeiska ligorna så sänds majoriteten av dem på tv, vilket förstås gör engagemanget ännu lite större för alla fansen. Och extra spännande blir det ju förstås att titta på matcherna i realtid. Vill du följa Premier League i sommar så kan du med fördel kolla in aktuellt schema för PL-matcherna. Även många av de andra ligorna sänds en rad olika sportinriktade tv-kanaler där ViaPlay är lite extra flitig när det kommer till live sändning.

Det är en mycket spännande tid för både Skövde AIK, Sveriges andra fotbollsklubbar samt de involverade klubbarna i de europeiska ligorna. Det är med stor spänning som vi nu följer fotbollssommaren år 2020!

Tags: