Truckförare ett framtidsjobb i Skövde

Jag skulle vilja arbeta på något lager det verkar kul. Vad behöver man då kunna mer än logistik? Truckort kan ju vara bra att ta om man skall få jobbet. Hörde att efterfrågan var mycket god och lönen låg på ca 27-28 000. Utbildningstid var på två dagar och skulle kosta cirka 3000 kronor. Kvinnliga truckförare är det inte lika gott om men har hört att tjejer kör försiktigare än killar och att många företag anställer kvinnor för att de är försiktigare med både gods och omgivningarna när de kör. Ett säkert kort kan tyckas. I varje kommun i vårt avlånga land behövs det truckförare. Detta tack vare hur dagens transportsystem ser ut, där nästan allt gods går via lastbil på våra vägar. Även i våra nordiska grannländer behövs truckförare om man skulle vilja flytta dit. ( Godset måste lastas av, förvaras och till slut transporteras ut till butik eller industri. I hela den här kedjan krävs det truckförare för att kunna lasta av, lasta på samt sortera godset så yrket som sådant ser lovande ut.) Det lovar jobb kollade med Arbetsförmedlingens sidor och det finns massor av jobb inom truckföraryrket. Vore väldigt kul att hamna på en stor lagerterminal. Här i Skövde där vi har stora industrier så vore det en fördel om man hade truckutbildning.

Hur blir man truckförare?

Ett giltigt truckkort. Det får man genom att gå truckförarutbildning och att bli godkänd och då får man jobba både i Sverige och Norge. Dagens truckförarutbildningar håller hög klass och är godkända av svenska lagar och stadgar.

Det finns olika typer av behörigheter för att få köra truck, de klassificeras som A, B och C. De allra flesta truckjobben kräver att man har truckbehörighet A och B. Nästan alla truckförarutbildningar kombinerar därför dessa två behörigheter (A och B) under en utbildning. Behöver du ha behörighet C är detta något man oftast tar efter man klarat behörigheterna A och B.