Mysiga höstkvällar med ljus — hur blir det med brandsäkerheten?

Världens billigaste och smartaste livförsäkring är faktiskt brandvarnaren!

Min dotter är nu 4 år och vi ska faktiskt få en privat visning med vår barngrupp med ett besök på brandstationen i Skövde. Vi är så uppspelta! Innan barnen fick detta ”brandkårsintresse” så reagerade jag inte på sirener (om de inte var bakom bilen eller körde mot mig) men nu rycks man med och skriker ”nu barn så kommer brandkåren”. Om det är något vi försöker lära våra barn är det att springa ut om det brinner. Man har ju hört så många gånger att barn brukar gå och gömma sig.

Jag har dagligen dåligt samvete för vi har ingen brandsäkrad dörr mellan hemmet och garaget. Inte bra. Jag har däremot hört att man kan göra en brandskyddsmålning. Brandskyddsmålning av stål är en effektiv metod att skydda bärande stålkonstruktioner. Jag är lite osäker på exakt vad det innebär. På jobbet har vi brandutbildning och första hjälpen utbildning 1 gång per år. Jättebra! Fler företag borde verkligen ta brandskydd mer på allvar. Det är så lätt hänt att elden sprider sig, inte minst i denna årstid när vi börjar tända ljus.

Brandskydd hemma hos oss:

  • Brandvarnare på båda våningar och en i barnen rum
  • Egna brandövningar där vi lär barnen att springa ut om det blir brand
  • Brandfilt i köket
  • Pulversläckare i köket och i garaget

PS: En annan sak som oroar mig.. importerade lampor har de samma brandskydd ? Hört rykten om att det inte ska vara så men jag vet inte alls??