Vad ska våra äldre få att äta?

Efter valet så fick jag en plats i hälsa och omvårdnadsnämnden. På senaste mötet diskuterade vi maten som ges till hemtjänsten. Det har varit en het potatis i skövde, kring att tillaga maten lokalt i skövde numera får de äldre som har hemtjänst kyld mat serverad. Det är alltså inte varmhållning längre. Vad tycker ni om detta?

Majoriteten i nämnden vara positiva till den kylda maten.

  1. Den var god
  2. Den var kostnadseffektiv, en portion kostar ca 40 kr.
  3. Enklare att transportera (behövs inte hållas varm) eller användas till tunga värmeskåp till boende som bor med många trappor.
  4. De gamla kan välja när de ska äta eftersom den redan är kyld. Inte så stressig personal samt medbestämmande.
  5. De fick 15? rätter att välja mellan.

Jag är ju ny i nämnden så jag har inte hunnit sätta mig in i ärendet ännu. Men min första reaktion var att de äldre såklart ska få ett varmt mål om dagen. Samt att maten bör kunna produceras i Skövde. Västerhöjd serverar 1500 portioner varje dag och den maten är ju diplomerad.

Jag tar gärna emot era synpunkter.

Tags: