Sponsrad Video: Kos

Nu är det hög tid att planera semestern. Antalet arbetsdagar är högre 2015 jämfört med 2014 som var särskilt gynnsamt för den som velat vara långledig i samband med helger.

Ska ni planera för att åka iväg? Så är det bra att planera i tid

Valborgsmässoafton: Första maj ligger i år på en fredag och ger därför ingen klämdag. Den som är ledig eller tar ledigt på valborg får en tredagarsvecka följd av en fyradagarsledighet.

Kristi himmelfärdsdagen: Ta ledigt fredagen den 15 maj för att få fyra dagars ledighet.

Jul och nyår: För att få nio dagars ledighet behöver du offra tre komp- eller semesterdagar: 21, 22 och 23 december. För att få 15 dagars ledighet över jul och nyår måste du ta ledigt sex dagar: förutom de tre tidigarenämnda även 28, 29 och 30 december.

Skövdeborna åker gärna bort över sommarmånaderna

Skövde har brist på vatten, därför lämnar många skövde över sommaren. Den slogan har vi hört förr. Men förra året så invigdes ju boulognersjön så kanske blir det fler som väljer att stanna i Skövde i år. De flesta skövdebor flyr Skövde för att åka närmare vattnet. En del tar sin kos upp till simsjön och sommarstuga. Andra åker utomlands. Ett resemål som är föga populärt bland oss Skövdebor är Kos. Kos är ett av Greklands mest populära resmål.  Sevärdheter och pittoreska byar blandas med långa, vackra stränder och mängder av tavernor och restauranger. Kardamena är ett familjevänligt ställe med sin långa sandstrand. Lambi är på behändigt avstånd till Kos stad och shopping, storstadsvimlet och så de många restaurangerna. Semester i solen, då hör det till med långa restaurangbesök och Grekland är ju känd för sin goda mat.

Detta är ett sponsrat inlägg.