Medeltiden

Min mor började vårstäda i rabatterna och fick upp en spetsig järnbit, såg ut som spetsen på ett spjut. Var den kommer ifrån kan man fråga sig? Borde man gå till museet och se om det är något de är intresserade av? Eller ska man bara slänga på återvinningen? Har ni någon gång hittat något? Vad skulle ni gjort? Kanske skulle hon inskaffa sig en metalldetektor och se om det finns fler saker som döljer sig i trädgården? Inte långt från där mina föräldrar bor finns nämligen en gammal kulturmärkt medeltidsby utmärkt.

Skaraborgsslätten har minst sagt en lång och spännande historia. Inte minst från medeltiden. Denna resa genom tiden kan ni följa med på genom att vandra i Arns fotspår. Arn Magnusson är en påhittad figur av Jan Guillou men det är troligt att det har funnits någon som han i dessa trakter.

Karta över Arns Fotspår.

arns fotspår