Flytta stadsmuseet till centrum istället för bostäder

En resa bakåt. Visst är det intressant med kultur och historia? Jag bodde förut mittemot Skövde Stadsmuseum på Norrmalm men ändå har jag inte satt min fot där. Visst är det konstig placering på vårt stadsmuseum? Det borde absolut ligga i navet och i anslutning till centrum. Vad ska turisterna upp i bostadsområdet/ industriområdet att göra? Nej, faktiskt så bedömde jag på ytan att byggnaden inte såg intressant eller öppen ut.

Kanske kunde man istället för att bygga bostäder och förstöra grönområdet i centrum, se till så att museet fick en plats nära till fler sevärdheter. Men området kring tingshuset, det är allt bra tråkigt. Skövde behöver inte en arkitekt och byggmästare – de behöver en landskapsarkitekt och trädgårdsmästare. De har fått det om bakfoten. Fler boenden i ytterområdena och samarbete med närliggande kommuner (som för övrigt står och faller med bostäder).