Sponsrad video: Promillekollen

Idag följer ett sponsrat inlägg på bloggen från Systembolaget och deras nya tjänst (läs:app) promillekollen.

Promillekoll är en app som systembolaget tagit fram. Den hjälper dig att hålla dig under 0,6 promillehalt när du dricker alkohol. Vid 0,6 promille minskar hjärnas förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter. Så av flera skäl kan det vara bra att inte dricka mer.

I filmen nedan testar 76 uppsala studenter att dricka alkohol som de aldrig gjort förut (tänk att man får göra tester med alkohol). Uppsala-studenterna ska försöka hålla sig under 0,6 promille; den nivå där de positiva effekterna av alkoholen börjar avta. Det finns alltså ingen anledning till att dricka mer alkohol.

Jag kan bli sur när det idag debatteras om att legalisera cannabis och hasch. För min del så känns det som en extremt oviktig fråga, eftersom jag inte är ett dugg intresserad. Men som samhällsproblem känns det som en väldigt stor och viktig fråga att debattera och visa sitt motstånd för. Jag är glad över att alkoholen är i kontrollerade former i Sverige. Jag vet att om alkohol hade sålts i vanliga dagligvaruhandeln skulle tillgängligheten vara större och därmed mer utbredd.

Promillekoll är gratis och finns för både iPhone och Android.