Sponsrad video- En julsaga

Snart är det jul igen… låt oss hoppas på en vit jul för hela familjen.

Vi vill uppmärksamma er på den kampanj som Systembolaget just nu kör. Julhelgen är en av våra mest riskfyllda helger. Med långhelg så innebär det stor risk för fylla, som får som påföljd bråk, olyckor, misshandel och oroligheter. Visste ni till exempel att det forskats fram att den svenska alkoholkonsumtionen är nästa 30 % lägre än den skulle vara om starköl, vin och sprit såldes i mataffärerna. Detta innebär att på ett år betyder det ca 2 000 färre dödsfall, ca 20 000 färre våldsbrott och ca 11 miljoner färre sjukdagar.

Varje jul vittnar lärare om de elever som inte vill gå hem på julledighet. Alla barn förtjänar att växa upp i trygga familjeförhållanden. Så tänk till, inte en gång, utan två. Vi klarar oss alla utan snaps på julbordet. Se systembolagets film.

Detta är ett sponsrat inlägg.