Film om Falks grav

Dramadokumentären Falks Grav har premiär 2014. I den verklighetsbaserade filmatiseringen av Falks Grav visas en annan bild av Sverige. Polisen torterade fram erkännanden, rättsväsendet var korrupt och avrättningar och kroppsarbete var vanliga straff för hårda brott.

Kanske är historien inte lika känt i Skövde, som i grannkommunerna Tidaholm och Habo. Falks grav är nämligen placerat strax utanför Tidaholm på Hökensås. Här blev han halshuggen efter att rånat en postdiligens. Historien skulle vara förglömd om Falks grav inte hade ryktet av sig att spöka. Varje dag står nämligen färska blommor på graven. Medium och andra spökutdrivare tror att det är Falks syster som vallfärdar till platsen och sätter blommor på graven varje dag. Dock är systern död sedan många år tillbaka.

Läs mer om filmen på Skövde nyheter