Skövde med Storstadskomplex – Så ser man ut i Skövde

Skövde kallas för staden med storstadskomplex. Varför? Troligtvis för att det är den lilla staden mellan två storstäder, Göteborg och Stockholm. ”Här finns allt” som Högskolan i Skövde brukar säga.

Stockholmskomplex eller ej, så är Skövdeborna väldigt modemedvetna. Kanske beror det på att antalet butiker växt med raketfart i Skövde, utspridda på fyra områden Commerce, centrum, Stallsiken och Elin. Samtidigt som det byggs allt mer.

trender

Vill man möta folk i Skövde, så är Rådhuscafét att föredra såväl vardag, kväll och helg. Det är något alldeles speciellt att dricka latte på torget, i solen och titta på folk. Så det är på rådhuset som jag gjort mina observationer. Självklart spannas det trender på yngre tjejer som är trendsättare.

Hår. Den typiska skövdebon har plattat långt hår. Skövde är ingen ”nära vatten stad” så inga surfvågor eller saltvattenstänk eller lockar. Glansigt hår, gärna med hårolja. För de som har råd så används extension och lösluggar. Förvånande få som ”gör något roligt” med sitt hår. Någon har hair donut. Men mest är det plattat rakt, hängande fritt som gäller. Eller en hästsvans. Inga hårsmycken, inga spännen, inga flätor. Inte idag ialla fall.

Kläder. Eftersom 2013 erbjuder en fri klädstil så har självklart många anamat detta. Stilen ska gärna vara personlig men något utmärkande. Det är svarta och vita ränder. Det är färgglada stora mönster och neonfärger som sticker ut. Absolut vanligast är tunna, nästinpå genomskinliga blusar. Vippade kjolar syns allt mer för sommaren 2013, samt vippade A-formade linnen. För mindre utmärkande, klär man sig i kjolar och klänningar med kort kjol fram och längre tyg baktill, gärna i en sommarfärg. Korta jeansshorts, smala stuprör som slutar vid ankeln fungerar också. (OBS Hippiebyxan verkar inte kommit hit).

Skor. Converse, känga eller pumps bärs av majoriteten. En del bär loafers med nitar är vanligt också.

Solglasögon. Ett måste!

Naglar. Ja denna lilla post måste jag lägga till. I Skövde har många lackade naglar. Kanske ett led av våra många skönhetssalonger.