Grattis Danmark!

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår? Vann rätt låt? Konstigt det där med förhandstippning. Kanske borde man spela nästa gång. Hörde på radion att de senaste fyra årens odds hade visat sig stämma.

Ukrainas bidrag fick en hel del röster.. hm.. Jag måste ha missat hur bra denna låt är.. Men ärligt bli inburen av en ”jätte”. Nja, jag fattar inte. Även Norges låt tyckte jag inte var något vidare.

Eurovision 2013 har samlas under parollen ”We are one”, Finnland har fått en massa kritik för sin lesbiska kyss. Trots att Melodifesitvalen alltid har varit lite ”känd” för att vara en gayvänlig händelse.


Humrsketchen som diskuterades vara en aning i överkant. Samtidigt är detta ju faktiskt lite som vi är.. Men jag tyckte att scenen med tre militärer i krig som diskuterade gruppmöte var opassande samt driva med gud två gånger. Det räckte med att Mede var kvinnlig präst och vigde två homosexuella. När sen sketchen diskuterade att skippa hela kyrkoscermonin tyckte jag var lite opassande.. Trots att det kanske är så vi svenskar är.

Erik Saade gjorde ju MILF grejen och kommenterade tidigare danskans utseende. En aning moterbjudande. Jag tror Erik Saades miss kommer kommenteras mer än #milf.